Wat houdt Chaletbouw in?

Wanneer spreken we van een Chalet en wat houdt Chaletbouw in? Wij van XHC chaletbouw krijgen deze vraag regelmatig gesteld. Het bouwen van chalets is door de jaren heen veel veranderd.

Chaletbouw vroeger

Het woord Chalet stamt van het woord Chahtelèt af. Met Chahtelèt werd vroeger een herdershut aangeduid. Chahtelèt stamt om zijn beurt af van het Middeleeuws-Latijnse woord casalis, dat schuilplaats betekent.

Deze Chahtelèts werden met de jaar luxer en groter waardoor er hele gezinnen in de Chahtelèts in de Alpen konden gaan wonen. De Alpen bewoners verbleven meestal in de zomer in hun Chahtelèts. De Chahtelèts waren gemaakt van hout en waren in die tijd nog niet bestand tegen de winterse kou, maar begonnen steeds meer op de huidige chaletbouw te lijken.

Chaletbouw nu

Tegenwoordig wordt met Chaletbouw, de bouw van luxe vakantiewoningen bedoeld. Toch blijft Chaletbouw een ruim begrip. Ondanks dat met Chalets, luxe vakantiewoningen worden aangeduid, zijn er veel Chaletbouwers die geen wintervaste Chalet produceren.

De Chalets van XHC Chaletbouw zijn meestal luxer dan een huis. XHC Chaletbouw houdt zich aan kwaliteitsstandaarden, zodat u ook tijdens de winter in uw Chalet kan verblijven. XHC Chaletbouw maakt gebruik van een centrale verwarming waardoor uw Chalet snel verwarmd kan worden. Door de dikke wanden met hoogwaardige isolatie zal de warmte in uw Chalet blijven. Daarnaast zal de isolatie ervoor zorgen dat de warmte in de zomer buiten blijft, zodat u een aangename tempratuur in uw Chalet heeft.

Door maatwerk Chaletbouw zijn de afmetingen van de Chalets van XHC bouw aan te passen op de wensen van de klant, zodat iedere gezinssamenstelling een passende afmeting van hun Chalet heeft.