Ontdek de Toekomst van Zorg en Comfort met Onze Levensloopbestendige Aanbouw!

Mantelzorgwoningen bieden een aantrekkelijke oplossing voor het niet-vanzelfsprekende karakter van een plaats in een zorgtehuis. In het licht van de groeiende druk op de zorg, stellen mantelzorgwoningen individuen in staat om zorgbehoeften binnen de vertrouwde thuisomgeving te vervullen. Het bouwen ervan biedt de mogelijkheid tot aanpassingen volgens persoonlijke wensen, waardoor een op maat gemaakte en flexibele zorgomgeving ontstaat. Hiermee bieden mantelzorgwoningen een doeltreffend alternatief voor traditionele zorgvoorzieningen, terwijl ze inspelen op individuele behoeften en de zorglast verlichten.

Toch is een mantelzorgwoning niet voor iedereen “de oplossing”

Voor de traditionele mantelzorgwoning is er een relatief groot stuk grond nodig en past dus niet in iedere tuin. Ook het vinden van een geschikt stuk grond is tegenwoordige geen eenvoudige missie.

Niet alleen de grootte van de tuin, maar ook de grootte van de portemonnee speelt een belangrijke rol. Een compleet ingerichte mantelzorgwoning met keuken en geschikte badkamer past logischerwijs niet binnen ieder zijn budget. 

In dat geval kan een levensloop bestendige aanbouw de oplossing zijn. 

Een levensloopbestendige aanbouw, ook wel een zorgwoning of zorgunit genoemd, is een unit die vergunningsvrij tegen de huidige woning aan kan worden geplaatst. In deze unit bevindt zich een badkamer en een slaapkamer. Deze ruimtes bevinden zich in bijna alle gevallen op de tweede verdieping. De verdieping die voor mindervalide of ouderen moeilijk te bereiken is. 

Daarnaast kan de levensloopbestendige aanbouw uitgebreid worden met aspecten die door de gebruiker gewenst zijn. Denk hierbij aan een rolstoelvriendelijke keuken en/of een wasmachine. 

Met onze specialisten wordt de indeling van de zorgunit zo uitgetekend, dat het perfect past in de tuin en aansluit op de wensen. De aanbouwen zijn uitstekend geïsoleerd en kunnen op allerlei mogelijke wijze verwarmt worden. Zowel via een warmtepomp, (elektrische) vloerverwarming, verwarmingspanelen of zelfs via de centrale verwarming.  

Neem contact met ons op en ontdek onze mogelijkheden.