Zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving.

Mantelzorgwoningen zijn speciaal ontworpen units die dienen als een woning voor zorgbehoevenden, meestal gelegen nabij het huis van hun mantelzorger. Deze vorm van huisvesting stelt familieleden in staat om zorg te verlenen aan hun naasten in een nabije en vertrouwde omgeving, terwijl de zorgontvanger toch een eigen, zelfstandige woonsituatie behoudt.

Een essentieel kenmerk van een mantelzorgwoning is de functionele onafhankelijkheid ervan, waarbij het zowel comfort als privacy biedt aan zowel de mantelzorger als de zorgvrager. De mantelzorgwoning kan zo ontworpen, dat het voldoet aan specifieke eisen om een fijne leefomgeving te waarborgen, met inbegrip van toegankelijkheid, veiligheid en aanpasbaarheid aan de zorgbehoeften.

Mantelzorgwoning ontworpen naar zorgbehoefte

Om ervoor te zorgen dat de mantelzorgwoning het comfort, toegankelijkheid en de zorg biedt die er nodig is, worden alle mantelzorgwoningen bij XHC Exclusieve Hout en Chaletbouw individueel bekeken. Onze Mantelzorgwoning experts kunnen u hier in ondersteunen en aanbeveling geven. 

Met onze jarenlange ervaring kunnen wij snel bepalen waar de mantelzorgwoning aan moet voldoen. Naast de belangrijke keuzes met betrekking tot de veiligheid en toegankelijkheid, zijn er ook keuzes die invloed hebben op het comfort. Zoals de keuze in verwarmen (vloerverwarming, centrale verwarming of airco), uitvoering van de keuken en badkamer.

Levering Mantelzorgwoning en nazorg

Zodra de Mantelzorg volledig naar uw wensen is uitgezocht, gaat de bouw van uw woning beginnen. De zorgunit wordt volledig in een van onze productiehallen gebouwd, zodat de unit, na productie, alleen nog maar op de bestemming hoeft worden aangesloten. Door onze snelle doorlooptijden kunnen wij u een snelle levering garanderen. 

Ook nadat de zorgunit is geplaatst blijven wij in beeld. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan, denk aan technische storing van de centrale verwarming of stormschade. Dan zorgt het eigen serviceteam van XHC voor een snelle oplossing voor het ontstane probleem. 

Mocht u interesse hebben in een mantelzorgwoning van XHC Exclusieve Hout & Chaletbouw?
Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan of stuur ons een mail met uw vragen. Wij helpen u graag verder en helpen u graag bij het uitzoeken van een mantelzorgwoning.  

Neem contact met ons op en ontdek onze mogelijkheden.